NLP

NLP

Neuro Linguistisch Programmeren is ontstaan uit het bestuderen van mensen die een uitzonderlijk talent hadden en over bijzondere kwaliteiten beschikten. Mensen die ergens excellent in waren.
Neuro vertegenwoordigt de interactie tussen ons lichaam ( de zintuigen) en onze geest ( je brein, bewustzijn en onbewuste).
Linguïstisch is de taal, die wij gebruiken om onze gedachten te sorteren en om betekenis te geven aan onze eigen werkelijkheid ( model van de wereld).
Programmeren verwijst naar het veranderen van onze denk-en gedragspatronen.

Het gesprek dat je in je hoofd met jezelf voert is een heel belangrijk gesprek. Het bepaalt hoe je de wereld om je heen interpreteert en hoe je jezelf binnen die wereld ziet. Met NLP kan je dat gesprek een andere draai geven, bijvoorbeeld als je last hebt van een nare interne dialoog, als je erg kritisch voor jezelf bent of steeds weer slechte keuzes maakt.

NLP geeft je de handleiding voor de werking van je brein. Het leert je weer het heft in eigen handen te nemen, om ‘ voor in de bus te gaan zitten’ in plaats van achterin. Vaak hebben mensen het gevoel dat zij geen invloed hebben op hun eigen leven en voelen zich slachtoffer van de situatie: emoties, omgevingsfactoren en mensen om hun heen. NLP leert je dat dat niet zo is maar dat jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen resultaat en hoe je dat bereikt.

NLP is geschikt voor bijna alle leeftijden, van kinderen vanaf vijf jaar tot aan bejaarden. Iedereen die met problemen worstelt waar de geest bij betrokken is, kan met NLP iets bereiken. Het is een methode die erg toegankelijk en praktisch toepasbaar is.

“We can learn something new anytime we believe we can”.

Virginia Satir